Den 28 september 2007 var Birger Skoglund i Ladan

Hans förkunnelse på fredagskvällen handlar om historien om den slocknande diamanten. Om den inte sköts väl, om den hamnar i kylan så slocknar den. Men om man tar den i händerna och den blir varm så kommer glansen tillbaka. Våra liv kan bli som denna diamant och slockna men i Jesu händer så kommer glansen tillbaka och vi börjar lysa igen. I slutet av sin förkunnelse står han framför några bänkrader med Helsingborgare och får en syn som han talar ut efterhand som han ser den och då blir det också pauser i framförandet som markeras med punkter:

Jag ser någonting så märkligt, jag ser det i en syn, men jag vågar frambära det. Jag ser en väg, en grusväg, jag ser hur den grusvägen är fylld av stora och besvärliga hålor. Det liknar en afrikaväg, nästan omöjlig att komma fram på. Men jag ser hur den Helige Ande börjar tända en eld efter vägen, det brinner efter vägen överallt. Det går fram en märklig sak som gör att hålorna fylls, den underminerade vägen blir farbar och jag ser ett folk som vandrar på den, jag ser ett väckelsens folk. Jag ser mängder av människor från våra små samhällen och byar men också från de stora städerna komma.

Jag förflyttas i anden, oj, det här är märklig alltså, ... det finns en gammal station i Helsingborg, jag tycker jag ser att den är grön till färgen. Jag tycker mig se att det är ett centrum där. I den gamla stationen ser jag massor av människor ... som möter Jesus. Jag ser det nya stora centrat där narkotikahandel florerar, jag ser hur Gud bara gör något fantastiskt, hur elden faller över stan. ... Jag ser hur Helsingborgs stad rensas på sina värsta element.

Oj, oj, oj. oj, ...oj, jag vet knappt om jag vågar säga det, men känner ändå att jag skall göra det, jag ser motorcykelklubbar, plötsligt börjar anden bara brinna över dem ... och dessa djävulens hantlangare kommer att bli Guds underbara budskap. Oj-oj-oj-oj, oj, jag ser hur den Helige Ande faller över dem, de kommer i syndanöd, blir lösta och befriade och Guds härlighet börjar flöda genom dem.

...Jag har aldrig varit på Olympia ... men jag ser hela denna väldiga arena, inte fylld av fotbollstokiga människor utan fylld av Jesuslängtande människor och där står dessa före detta och vittnar och sjunger och jublar och hela stan prisar Gud för att man blivit av med eländet.

Detta är märkligt det jag ser, jag ser det så tydligt, ... jag ser Pingstkyrkan, jag har varit där många gånger, jag ser att det är lite strid inne i själva kyrkan där pastorn säger att vi måste bygga ut kyrkan, vi måste bygga ut den, men några gamla medlemmar säger vi vill inte vara med om det. Men jag ser bara att det kommer att bli en förvandling och en förändring, hallaluja. ...

Oj, ... Oj, ojojoj, jag ser denna väckelsekraft sprida sig ner till Malmö. ... Jag ser församlingar som varit i kris i många år plötsligt bara börja leva, jag ser Gud göra något fantastiskt. Men jag ser en sak som fröjdar mig, Gud använder dem enklaste enkla, ... Gud använder vanliga människor för att sprida evangeliet, för att föra det vidare, ... jag ser det så tydligt, ... jag ser det så tydligt. Guds eld skall börja flöda över stan, halleluja.

Kan vi inte bara tacka Jesus, tacka Honom för vad han vill

göra, skall vi tacka Jesus för att det skall bli seger i andevärlden. Vet ni vad den Heliga Ande också sa mig, att dessa makter har bundit hela Skåne, men dessa makter skall besegras i kraft av lammets blod. Så vi reser oss och prisar Herren för nu går det en segerkraft framåt, det går till seger!

Med på samlingen fanns Peter. Efter flera år av missbruk arbetar han nu i Helsingborgs Pingstkyrka med att nå människor som lever samma liv som han själv levt. Peter går fram till mikrofonen och bekräftar det Birger sett i synen:

"Jag vet inte om jag kan prata tydligt men jag känner att den Helige Ande har kommit över mig starkt och det som du profeterade om nu, det med Pingstkyrkan". Och så bekräftar Peter stridigheterna med utbyggnaden och fortsätter:

"Och likadant när det gäller det med den gröna byggnaden, jag fick en bild direkt när du sa det att det är gamla ångfärjestationen och narkotikacentrat det är Knutpunkten och det kommer att ske förändringar över hela Helsingborg. Jag har känt detta i över ett års tid. När det gäller det med motorcykelgängen, det var klockrent också, det är så. Gud har talat till mig i sommar och talat till mina vänner på samma sätt, vi har inte förstått hur detta skall ske och det är inte vår uppgift att förstå det heller för det är Guds väg. Men jag känner i anden också själv att det kommer att gå en frälsningsvåg bland MC-klubbar och bland narkomaner, bland alkoholister, bland hemlösa, bland utslagna, bland fattiga, det är gräsrötterna som Gud är ute efter nu, han kommer att ta det, han kommer att segra, han kommer att vända om Helsingborg".

Efter ett utskick till ett antal personer av detta dokument om Birgers syn fick jag bl.a. följande svar:

TACK!

Jag har i flera år bett för mc gängen, Knutpunkten och jag har gått förbi tivoli (som ligger vid gamla färjeläget) flera gånger och bett för platsen. Vi har haft ungdomsmöten i en mindre lokal bredvid Tivoli. Bilden av en kraft som går från Helsingborg ner till Malmö fick jag av en kvinna för mer än 5 år sedan. Gud ge oss mod att som Gideon Gå på det du talar ut.

Alejandro Gallardo

Pastor Ramlösakyrkan

På tal om gräsrötter, under Profetiskt om Markaryd finns också gräsrötterna med i första avsnittet!

Tillbaka till framsidan