Vision om sista tidens väckelse given genom   Tommy Hicks'

 

Mitt budskap började den 25 juli, omkring halv tre på morgonen i Winnipeg, Canada. Jag hade knappt fallit i sömn förrän visionen och uppenbarelsen som Gud gav mig kom för mig. Visionen upprepades tre gånger exakt i detalj morgonen den 25 juli 1961.

 

Jag blev så upprymd och så rörd av uppenbarelsen att detta har förändrat min syn på Kristi kropp och på tjänsten i ändens tid

 

Det största som någonsin kommer att bli oss givet ligger rakt framför oss. Det är så svårt att få män och kvinnor att inse och förstå vad Gud försöker ge sitt folk i den yttersta tiden.

 

Jag fick ett brev för några veckor sedan från en av våra inhemska evangelister i Afrika, nere i Nairobi. Den här mannen och hans hustru var på väg till Tanganyika. De kunde varken läsa eller skriva, men vi hade stöttat dem i över två år. När de kom till Tanganyikas område, kom de in i en liten by. Hela byn var i färd att evakueras på grund av en plåga som drabbat byn. Han mötte infödingar som grät och han frågade dem vad som var fel.

 

De berättade för honom att deras mamma och pappa plötsligt hade dött och att de hade varit döda i tre dagar. De var tvungna att ge sig av. De hade lämnat dem i hyddan för de var rädda att gå in. Han vände sig om och frågade dem var de fanns. De pekade på hyddan. Han bad dem att följa med in, men de vägrade. De var rädda för att gå med.

 

Den infödde och hans hustru gick in i den lilla hyddan där mannen och kvinnan hade legat döda i tre dagar. Han räckte enkelt fram handen i Herren Jesus Kristi namn och uttalade mannens och kvinnans namn och sa: "I Herren Jesus Kristus namn befaller jag liv att komma tillbaka till era kroppar." Omedelbart satte sig dessa två hedningarna upp. De hade aldrig känt Jesus Kristus som sin Frälsare. Nu började de omedelbart prisa Gud, Guds ande och kraft kom in i deras liv.

 

För oss kan det förefalla som ett märkligt fenomen, men detta är början av den yttersta tidens tjänst. Gud kommer att ta dem som inte gör någonting, de anonyma, dem man aldrig hört talas om, dem som ingen räknar med. Han kommer att ta varje man och varje kvinna och han tänker utgjuta över dem sin Ande.

 

I Apostlagärningarna läser vi att "i de sista dagarna" sade Gud: "ska jag utgjuta av min Ande över allt kött." Jag undrar om vi har insett vad han menade när han sa: "Jag skall utgjuta min Ande över allt kött." Jag tror inte att jag fullt inser - eller kan inse - fullheten av detta. Sedan jag läste från Joels bok: "Fröjda er, ni Sions barn, var glada i Herren, er Gud, för han har gett er höstregn i rätt tid, han som också förr sände regn över er, både höst och vår." Joel 2:23. Det kommer inte bara att regna, höstregn och vårregn, Gud kommer också att ge sitt folk en dubbel portion av sin kraft dessa sista dagar!

 

Visionen kom till mig när jag hade somnat. Plötsligt fann jag mig själv högt ovanför jorden. Jag vet inte var jag var. Men jag såg ner på jorden och fick plötsligt jag se hela jorden. Varje nation, varje folkslag, varje språkgrupp från öster till väster, från norr till söder uppenbarade sig för mig. Jag kände igen alla länder och många städer som jag hade varit i. Jag skakade och bävade när jag såg den mäktiga synen framför mig: och i samma ögonblick som världen kom framför mig, började det blixtra och dundra.

 

Medan det blixtrade över jorden, drogs min blick mot norr. Plötsligt såg jag något som liknade en stor jätte och medan jag stirrade på den, blev jag ganska förbryllad av det jag såg. Den var så väldig och mäktig. Hans fötter såg ut att nå nordpolen och hans huvud till sydpolen. Dess armar sträckte sig från hav till hav. Jag kunde först inte förstå om detta var ett berg eller en jätte, men medan jag tittade såg jag plötsligt en stor jätte. Jag kunde se att hans huvud kämpade för livet. Han ville leva, men hans kropp var täckt med skräp från huvud till fötter. Av och till rörde sig den store jättens kropp och agerade ibland som om den till och med skulle resa sig upp. Och när han började göra så tycktes tusentals små varelser springa iväg.  Det var förskräckliga varelser som sprang iväg från denne jätte och när han lugnade sig, kom de tillbaka.

 

Så plötsligt lyfte denne stora jätte sin hand mot himlen - och sedan den andra handen. När den gjorde så, verkade det som om dessa tusentals varelser flydde från jätten och in i nattens mörker.

 

Sakta började den stora jätten resa sig och medan han gjorde det, kom hans huvud och händer in i molnen. När han reste sig på fötterna såg det ut som om han hade tvättat av sig skräpet och smutsen som fanns på honom. Han började sträcka sina händer in i himlen som om han prisade Herren och när han lyfte händerna räckte de ända till molnen.

 

I ett nu förvandlades varje moln till silver, det vackraste silver jag sett. Jag betraktade fenomenet och det var så fantastiskt att jag inte kunde förstå vad allt betydde. Jag blev så gripen när jag såg det och jag ropade till Herren och sa: "Å, Herre vad betyder detta?" Jag kände det som om jag var i anden och kunde känna Herrens närhet trots att jag sov.

 

Och från dessa moln kom plötsligt stora droppar av flytande ljus som regnade ner på denne mäktige jätte och sakta, sakta började jätten smälta och sänka sig själv in i själva jorden. När han smälte verkade hela hans skepnad ha smält ut på jorden och detta stora regn började falla på marken. Flytande droppar av ljus började översvämma marken och när jag betraktade jätten som verkade smälta förvandlades den plötsligt till miljoner människor över jordens yta. Medan jag betraktade synen framför mig reste sig människor över hela världen. De lyfte sina händer och de prisade Herren.  

 

Precis då kom ett mäktigt dån som verkade utgå från himlarna. Jag vände ögonen mot himlarna och såg plötsligt en figur i vitt, glittrande vit - det mest underbara jag sett i hela mitt liv. Jag såg inte ansiktet, men på något sätt visste jag att det var Herren Jesus Kristus, han sträkte fram sin hand och när han gjorde det räckte han den till en efter en efter en. Och när han räckte fram handen över nationerna och all världens människor - kvinnor och män - medan han pekade på dem, verkade detta flytande ljus flyta från hans händer in i dem. En mäktigt Guds smörjelse kom över dem och dessa människor började gå framåt i Herrens namn.

 

Jag vet inte hur länge jag såg detta. Det verkade bli dagar, veckor och månader. Jag betraktade denne Kristus medan han fortsatte att räcka fram sin hand - men det blev en tragedi. Många vägrade ta emot Guds smörjelse och kallelse när han räckte fram handen. Jag såg män och kvinnor som jag kände, människor som jag tänkte självklart skulle ta emot Guds kallelse. Men när han räckte fram sin hand till en och åter en, böjde de bara sina huvuden och backade undan. Och varenda en av dem som verkade böja sig ner och backa undan verkade gå in i mörker. Mörkret såg ut att svälja dem överallt.

 

Jag blev förvirrad när jag såg det, men över dessa människor som han hade smort, hundratusentals över hela världen, i Afrika, England, Ryssland, Kina, Amerika, över hela världen, så var Guds smörjelse över dem när de gick framåt i Herrens namn. Jag såg dessa män och kvinnor medan de gick framåt. De var dikesgrävare, de var tvätterskor, de var rika män, de var fattiga män. Jag såg människor som var bundna i förlamning, sjukdom, blindhet och dövhet. När Herren räckte fram och gav dem denna smörjelse, blev de friska och de gick framåt!

 

Och detta är det verkliga undret - detta är det underbara undret i detta - dessa människor sträcker fram sina händer precis som Herren gjorde det och det verkade som om samma flytande eld fanns i deras händer. Medan de räckte fram sina händer sade de: "I enlighet med mitt ord, bli helad!"

 

Medan dessa människor fortsatte med sin mäktiga tjänst i den yttersta tiden såg jag på Herren och sa: "Vad betyder detta?" eftersom jag inte helt förstod vad det var. Och han sa "Det är detta jag skall göra i de yttersta dagarna. Jag kommer att återställa allt som gräsätarna, gräsgnagarna och gräsfrätarna - jag kommer att återställa allt som de har förstört. Detta, mitt folk, kommer att äga rum i de yttersta tiderna. Som en mäktig armé skall de svepa fram över jordens yta."

 

När jag befann mig på denna höga höjd, kunde jag se hela världen. Jag betraktade dessa människor medan de färdades fram och tillbaka över jordens yta. Plötsligt såg jag en man Afrika och i ett ögonblick förflyttades han av Guds Ande och kom kanske till Ryssland eller Kina eller USA eller någon annan plats och vice versa. Dessa människor rörde sig över hela världen och de färdades genom eld, genom pest och genom farsoter. Varken eld eller förföljelse, eller något annat verkade kunna stoppa dem.

 

Den arga pöbeln kom emot dem med svärd och vapen. Och liksom Jesus, gick de bara rakt fram genom folkhoparna och man kunde inte hitta dem, men de gick fram i Herrens namn. Överallt där de sträckte fram sina händer blev de sjuka helade och blinda ögon öppnades. Det var inga långa böner. När jag har återfört visionen många gånger till mitt minne – och jag har tänkt på den många gånger. så insåg jag att jag aldrig såg någon kyrka och jag såg eller hörde inte om något samfund, utan dessa människor gick i härskarornas Guds namn. Halleluja!

 

Medan de marscherade framåt som Jesu tjänare i allt de gjorde i tidens slutskede, betjänade dessa skaror av människor över hela jordens yta. Tiotusentals och miljoner tycktes komma till Herren Jesus Kristus när dessa människor stod upp och förkunnade budskapet om riket, om det kommande riket, i denna sista tid. Det var så underbart, men det verkade som om det fanns de som gjorde uppror, de blev arga och de försökte att attackera de arbetare som förkunnade budskapet.

 

Gud kommer att ge världen en demonstration i denna elfte timme som världen aldrig har varit med om. Dessa män och kvinnor är från alla samhällsskikt. Titlar betyder inget. Jag såg dessa arbetare när de var på väg över jordens yta. När någon snubblade och föll, kom någon annan och reste upp honom. Det fanns inget "stora jag" och "lilla du", utan varje berg sänktes och varje dal höjdes och de verkade ha en sak gemensamt - gudomlig kärlek, som verkade flöda från dessa människor när de arbetade och levde tillsammans. Det var den mest underbara syn jag skådat. Jesus Kristus var deras livsprincip. De fortsatte och det verkade som om dagarna gick, när jag stod och såg synen. Jag kunde bara gråta och ibland skrattade jag. Det var så underbart när dessa människor gick ut över hela jorden, framfödda i denna sista tid.

 

När jag skådade från själva himlen såg jag att det var tillfällen när stora skyfall av detta flytande ljus verkade falla över stora församlingar. Dessa församlingar lyfte sina händer och prisade Gud i timmar och till och med dagar när Guds Ande kom över dem. Gud sade: "Jag ska utgjuta min Ande över allt kött" och detta är exakt vad det betyder. Och för varje man och kvinna som tog emot denna kraft och Guds smörjelse, detta Guds mirakel, så var det inget slut på det.

 

Vi har talat om mirakler. Vi har talat om tecken och under. Men jag kunde inte låta bli att gråta när jag åter, klockan 4 i morse, läste brevet från våra inhemska arbetare. Det är bara beviset på början av detta hos en människa, en okänd och ”ingen särskild”, som gick, sträckte fram sin hand och sa: "I Herren Jesus Kristus namn befaller jag liv att flöda in i din kropp”. Jag föll på knä, började be igen och sa: "Herre, jag vet att denna tid kommer snart!"

Och så igen, medan dessa människor vandrade omkring på jorden, tycktes en stor förföljelse komma från alla håll.

 

Plötsligt hördes på nytt ett dunder som verkade genljuda över hela världen. Jag hörde rösten på nytt som tycktes säga "Detta är mitt folk. Detta är min älskade brud", När rösten talade tittade jag på jorden och jag såg sjöar och berg. Gravarna öppnades och människor från hela världen, heliga av alla åldrar, verkade stå upp.  Och medan de stod upp från gravarna kom plötsligt alla dessa människor från alla håll, från öster och väster, från norr och söder, och de tycktes på nytt forma denna gigantiska kropp. De som dött i Kristus verkade uppstå först. Det var så underbart. Det var så långt över allt jag kunde drömma eller tänka.

 

När denna kropp började ta form igen, formades den som denne mäktige jätte, men denna gång var den annorlunda. Den var klädd i det vackraste praktfullaste vitt. Dess skrud var utan fläck eller skrynkla medan kroppen formades och folk i alla åldrar tycktes samlas i kroppen. Sakta, sakta formades den, och växte upp in i himlen. Plötsligt kom Herren Jesus från himlarna ovanifrån och blev dess huvud. Jag hörde ett annat dunder som sa: "Detta är min älskade brud som jag har väntat på. Hon kommer fram, till och med prövad i eld. Detta är hon som jag har älskat från tidernas begynnelse”.

 

Medan jag såg detta, vändes mina ögon plötsligt mot norr, och jag såg något som var en ödeläggelse: män och kvinnor som skrek i vånda och byggnader som förstördes.

 

Sen hörde jag den fjärde rösten som sa: "Nu har min vrede utgjutits över jordens yta." Det verkade som om Guds vrede hälldes ut från världens ändar och det verkade som Guds vredes galla utgöts över jorden. Jag minns det som om det hände för ett ögonblick sedan. Jag skakade och darrade när jag såg den fruktansvärda synen av städer och hela nationer gå under.

 

Jag kunde höra gråten och jämret. Jag kunde höra folk skrika. De verkade skrika när de gick in i grottor. Men grottorna vecklade ut sig. De hoppade i vattnet, men vattnet dränkte dem inte. Det fanns ingenting som kunde förstöra dem. De ville ta sina liv, men kunde inte.

 

Så vände jag åter mina ögon mot den underbara synen, denna kropp som var klädd i vackert vita skinande kläder. Sakta, sakta, lyftes den upp från jorden, och medan den lyftes vaknade jag. Vilken syn hade jag sett! Jag hade sett den yttersta tidens tjänst - den allra sista tiden.

 

Den 27 juli, klockan 2:30 på morgonen, återkom samma uppenbarelse, samma vision, exakt som förut. Mitt liv har förändrats när jag insett att vi lever i denna sista tid, över hela världen smörjer Gud män och kvinnor med denna tjänst. Det kommer inte att bli doktriner. Det kommer inte att bli samfundstänkande. Det kommer att bli Jesus Kristus. De kommer att bära fram Herrens ord och säga: "Jag har hört det så många gånger i synen och i enlighet mitt ord skall det ske.

 

Tommy Hicks är bland annat känd från stora kampanjer i Argentina 1952. När han bad fick han en vision om Argentina som bekräftades under ett bönemöte tre månader senare. Under resan till Argentina fick han namnet Peron i sina tankar. Han fick veta att det var presidenten. Peron led av en typ av svår eksem och bar vita handskar vid fotografering. Han var inte så positiv till de kristna. Men Tommy Hicks ville tala med honom. Han mötte en aggressiv vakt som visade sig ha ryggproblem, efter förbön blev han frisk och ordnade så Hicks fick träffa Peron. Hicks bad om tillstånd att få hålla en mirakel och frälsningskampanj i en stor stadion. Peron frågade om Gud kunde hela honom, ge mig din hand svarade Hicks och inför ögonen på församlade blev hans hud ren som babyhud. Eksemen försvann och tillåtelse att hålla kampanjen beviljades. Kampanjen började i en stadion med plats för 25000 men fick flytta. Det blev trafikkaos på vägarna till den stora Huracanstadion i Buenos Aires, människor kom även från grannländerna. Blinda fick sin syn, döva sin hörsel, krymplingar gick. Ambulanser kom fulla av sjuka, åkte tomma därifrån.

Tillbaka till framsidan